- 800γρ. μύδια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί ελαφρά.
- Ρίχνουμε και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια καλά πλυμένα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Αν βρούμε κάποιο μύδι που δεν έχει ανοίξει το πετάμε. Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
neadiatrofis.gr
Δημοσίευση σχολίου