BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν οι σαρδέλες

Η σαρδέλα είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό ψάρι, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Παράλληλα, το χαμηλό της κόστος, μας επιτρέπει να την καταναλώνουμε συχνότερα, γεγονός που μπορεί να εμπλουτίσει το διαιτολόγιό μας με απαραίτητα συστατικά και να αναβαθμίσει τη διατροφική του αξία.

Αρχικά, οι σαρδέλες ανήκουν στις πλούσιες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών, βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ, συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος και συνδέονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.

Από την άλλη, προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, βιταμίνη Β12, ασβέστιο και φώσφορο. Ακόμη, το διατροφικό προφίλ της σαρδέλας συμπληρώνεται από σημαντικά ποσά μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Α.

Τέλος, οι σαρδέλες ανήκουν στις λίγες διατροφικές πηγές της πολύτιμης βιταμίνης D, ενώ συγκαταλέγονται στα ψάρια χαμηλής επικινδυνότητας, όσον αφορά στην πιθανότητα επιμόλυνσης με περιβαλλοντικούς ρύπους και βαρέα μέταλλα, γεγονός που τα καθιστά ασφαλέστερα προς κατανάλωση από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά, οι έγκυοι και οι θηλάζουσες.



neadiatrofis.gr
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget