
Υλικά
Εκτέλεση
- 4 μικρά φιλέτα μπακαλιάρου (μπορεί να είναι κατεψυγμένος ή παστός ξαρμυρισμένος)
- 2 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε για αρκετή ώρα και τα στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Σε ένα μεγάλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε το αλεύρι και σε ένα άλλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε τη φρυγανιά.
- Παίρνουμε το ένα φιλέτο μπακαλιάρου το ρίχνουμε στο σακουλάκι με το αλεύρι και το κουνάμε καλά ώστε να αλευρωθεί καλά.
- Το βγάζουμε από το αλεύρι, το τινάζουμε λίγο ώστε να φύγει το περιττό και το βουτάμε στο αυγό.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε από το αυγό και το ρίχνουμε στο σακουλάκι με τη φρυγανιά.
- Το κουνάμε πέρα δώθε να καλυφθεί εντελώς από τη φρυγανιά.
- Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δημοσίευση σχολίου