BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Tο πιο υγιεινό σνίτσελ κοτόπουλο -Kαι σνίτσελ και πεντανόστιμο και ψητό!


Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου



Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή σε κάθε κρεατοφαγική δίαιτα. Το κοτόπουλο μας προσφέρει έως και το 70% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός, με λίγα λιπαρά. 

Το πιο άλιπο μέρος του είναι το στήθος, το οποίο περιέχει τα μισά λιπαρά σε σύγκριση με μια χοιρινή μπριζόλα ακόμα και όταν αυτή είναι καθαρισμένη από το λίπος της. 

Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή όλων των απαραίτητων αμινοξέων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ενώ είναι πλούσιο και σε απορροφήσιμο σελήνιο – ένα ιχνοστοιχείο με σημαντική αντιοξειδωτική δράση. 

Συνιστάται ακόμη και σε άτομα με προβλήματα υγείας που πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη λιπαρών και τριγλυκεριδίων ή να αποφεύγουν τροφές που μεταβολίζονται δύσκολα. 

Τέλος, ανήκει στα πιο ασφαλή τρόφιμα, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμφάνισης αλλεργιών, δυσανεξιών ή αναφυλακτικών αντιδράσεων.
 
Υλικά (4 μερίδες)
 
2 φιλέτα κοτόπουλου


Για τη μαρινάδα με το γιαούρτι
 
  • 3 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1-2 κ.σ. γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα

Για το πανάρισμα

  • 1 κούπα βρόμη αλεσμένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
 
Εκτέλεση
 
  1. Κόβουμε εγκάρσια τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να προκύψουν 4 λεπτά κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα.
  3. Σε ένα μεγάλο και ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  4. Βουτάμε τα φιλέτα πρώτα στο μείγμα της μαρινάδας και έπειτα τα πανάρουμε, προτού τα τοποθετήσουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος, γυρίζουμε τα σνίτσελ από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
 
Διατροφική αξία ανά μερίδα
 
  • Ενέργεια: 278 kcal
  • Υδατάνθρακες: 28 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40,6 γρ.
  • Λιπαρά: 6,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget