BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

[wide]


Ο υπέροχος συνδυασμός του πεντανόστιμου τηγανητού μπαρμπουνιού με την αρωματική σάλτσα ντομάτας θα σας κάνουν να αγαπήσετε αυτό το κλασικό πιάτο και να το εντάξετε στο οικογενειακό μενού.
Σερβίρετέ το σκέτο με φέτες χωριάτικου ψωμιού ή συνοδέψτε το με ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
 
Υλικά για τη Συνταγή


  • 2-4 μπαρμπούνια, καθαρισμένα από τα εντόσθια, χωρίς λέπια
  • Λίγο αλεύρι γ.ο.χ.
  • 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο νεράκι, αν χρειαστεί
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 
  1. Αρχικά καθαρίστε το μπαρμπούνια, αν δεν είναι έτοιμα από τον ιχθυοπώλη, κάνοντας μια τομή κάτω από την κοιλιά τους με ένα ψαλίδι και αφαιρώντας τα εντόσθια τους.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα λέπια με ένα μαχαίρι, κόψτε τα ραχιαία και τα πλευρικά πτερύγια και ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Σκουπίστε τα καλά ταμποναριστά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Βάλτε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και περάστε τα ψάρια να καλυφθούν παντού, τινάζοντας πάντα το περιττό.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε αρκετή ποσότητα από το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίστε τα μπαρμπούνια, για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές. Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο, το σέλερι αν χρησιμοποιήσετε και την καυτερή πιπερίτσα και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νεράκι αν είναι πολύ πηκτή η σάλτσα, αλατοπιπερώστε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για λίγα λεπτά.
  6. Μόλις δέσει η σάλτσα και γυαλίσει από το ελαιόλαδο, προσθέστε τα τηγανητά μπαρμπούνια, αφήστε τα για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, με προσοχή για να μην λιώσουν, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Συμβουλή

–Εναλλακτικά μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα ντομάτας με κάππαρη και ελιές.
-Στην Ιταλία (ψάρι τύπου Λιβόρνο) συνηθίζεται το ψάρι να μην τηγανίζεται πρώτα αλλά να προστίθεται ωμό και να σιγομαγειρεύεται μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι μια σάλτσα με περισσότερη γεύση από το μπαρμπούνι καθώς επίσης και ένα πιο μαλακό ψάρι.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget