BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και μανιτάρια.


Υλικά
 
  • 700 γρ. μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα: 1 κ. σ. βούτυρο, 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 – 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο (αναλόγως με το γούστο σας)

Εκτέλεση


  1. Σκουπίστε τα μπούτια του κοτόπουλου με χαρτοπετσέτα και αφαιρέστε το περιττό λίπος. Ανακατέψτε το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, τα μυρωδικά, το αλάτι και πιπέρι και αλείψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα.
  2. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι εάν χρειάζεται για τη δεύτερη παρτίδα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
  3. Στο ίδιο σκεύος λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου για 3 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, δοκιμάστε σε γεύση και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget