BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γιατί δεν κάνει να τρώμε τις πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες!


Οι πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες έχουν τη δυνατότητα να είναι τοξικές λόγω μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται σολανίνη.


Οι πατάτες, η μελιτζάνα, οι ντομάτες και οι πιπεριές, έχουν την φυσική προδιάθεση να παράγουν σολανίνη, η οποία είναι τοξική για τον άνθρωπο εάν καταποθεί σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.
Όταν οι πατάτες είναι αδρανείς, η σολανίνη δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά εάν οι πατάτες δεν αποθηκεύονται σωστά ή δεν διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης, αρχίζουν να παράγουν σολανίνη στα βλαστάρια τους.

Οι ίδιοι οι κόνδυλοι θα γίνουν επίσης πράσινοι εάν εκτεθούν σε πολύ φως, και αυτό σηματοδοτεί επίσης την παραγωγή σολανίνης.

Επιπλέον, όταν οι πατάτες αρχίζουν να φυτρώνουν, τα θρεπτικά συστατικά τους αρχίζουν να εξαφανίζονται επειδή μετατρέπονται σε ζάχαρη.

Μπορούμε να φάμε πατάτες που έχουν φύτρες;

Οι φυτρωμένες πατάτες που είναι ακόμα σφιχτές και έχουν σχετικά μικρά βλαστάρια και δεν παρουσιάζουν ρυτίδες ή συρρικνώσεις, είναι ασφαλείς για κατανάλωση, αρκεί να κόψετε τα φυτρωμένα μέρη και τα μαλακά σημεία.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να αρρωστήσετε. Εάν η πατάτα σας έχει φυτρώσει και έχει ζαρώσει, τότε είναι ακατάλληλη. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ!!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget