BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η υγιεινή διατροφή μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας από επικίνδυνες παθήσεις

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η υγιεινή διατροφή συνδέεται με την μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από ασθένειες όπως ο καρκίνος αλλά και από καρδιαγγειακές νόσους. Στη μελέτη συμμετείχαν άτομα με χαμηλό εισόδημα, αφού και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως τα άτομα αυτά έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινές τροφές σε συχνή διάρκεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLOS Medicine, ερευνητές του Κέντρου Επιδημιολογίας «Vanderbilt» στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Γουέι Ζενγκ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 78.000 ενηλίκους που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη Southern Community Cohort Study το διάστημα 2002 – 2009.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την ποιότητα των διατροφικών τους συνηθειών, τη στιγμή που οι επιστήμονες υπολόγιζαν ως υγιεινό τρόπο διατροφής, τη συχνή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης κ.α. Οι ερευνητές μελέτησαν και στοιχεία για μια περίοδο έξι ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδόν 7.000 από τους συμμετέχοντες είχαν αποβιώσει. Εξ αυτών, πάνω από 2.200 είχαν αποβιώσει λόγω καρδιακής νόσου, σχεδόν 1.800 από καρκίνο και 2.500 από άλλες παθήσεις.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, αφού συνυπολόγισαν και άλλα στοιχεία (ηλικία, φύλο) καθώς και βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, πως τα άτομα που η διατροφή τους βασιζόταν σε υγιεινά πλαίσια, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από διάφορες ασθένειες και παθήσεις, σε σχέση με εκείνα που ακολουθούσαν μια πιο ανθυγιεινή διατροφή.



enallaktikidrasi.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget