BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φασολάκια λαδερά : Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν

Τα καταναλώνουμε συχνότερα το καλοκαίρι, κυρίως με τη μορφή του κλασσικού λαδερού φαγητού.
Ωστόσο, τα φασολάκια έχουν «εισβάλλει» τα τελευταία χρόνια και σε πιο μοντέρνες συνταγές για διάφορα κυρίως πιάτα και σαλάτες, ενισχύοντας τόσο την ποικιλία όσο και τη θρεπτική αξία της διατροφής μας. Όπως κι αν επιλέξουμε να τα καταναλώσουμε λοιπόν, πρόκειται για μια επιλογή, που συνδυάζει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και υψηλή διατροφική αξία, προσφέροντας πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Αρχικά, τα φασολάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και διευκολύνουν τον έλεγχο πρόσληψης τροφής, δημιουργώντας υψηλότερο αίσθημα κορεσμού. Παράλληλα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένα φασολάκια είναι αρκετό για να καλυφθεί το 50% και 70% των ημερήσιων αναγκών για υγιείς άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Στα φασολάκια θα βρούμε επίσης υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C και βιταμίνης A, καθώς και σημαντικές ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως βιταμίνη Β6, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ. Τέλος, το διατροφικό τους προφίλ ολοκληρώνεται από την παρουσία καροτενοειδών και φλαβονοειδών, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget