BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κρασομεζές με μπουκίτσες χοιρινό σε κονιάκ

Υλικά 

500γρ. χοιρινό σπάλα κομμένο σε μικρές μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο πολτοποιημένο. 

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και πάλι μέσα το κρέας. Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά και αρχίσει να τσιτσιρίζει το σβήνουμε και δεύτερη φορά με το χυμό λεμόνι. 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. 

Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν το χοιρινό έχει μαγειρευτεί, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr






Tags : ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget