BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κόκκινο κρέας και αύξηση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer, φαίνεται ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ η κατανάλωση πουλερικών πιθανόν να δρα προστατευτικά.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 42.012 γυναίκες, τις οποίες παρακολούθησαν για 7,6 χρόνια. κατά μέσο όρο. Συνολικά, οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος βρέθηκαν να έχουν 23% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συγκριτικά με εκείνες που κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα. 

Αντίθετα, η υψηλότερη κατανάλωση πουλερικών συσχετίσθηκε με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου κατά 15%. Μάλιστα, η μείωση του κινδύνου φάνηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερη στις γυναίκες που κατανάλωναν πουλερικά σε αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος.


Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης επιβεβαιώνουν την πιθανή καρκινογόνο δράση της αυξημένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος. Παράλληλα, δείχνουν ότι η αντικατάστασή του από πουλερικά ενδεχομένως συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου.



neadiatrofis.gr



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget