Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Investigation, εξετάζει την επίδραση της κατανάλωσης γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά στη λειτουργία του ήπατος.
Για τους σκοπούς της μελέτης, ζητήθηκε από 14 υγιείς άνδρες, φυσιολογικού σωματικού βάρους, να καταναλώσουν ποσότητα φοινικέλαιου, που αντιστοιχούσε σε κατανάλωση ενός πλούσιου σε κορεσμένα λιπαρά γεύματος, όπως μια πίτσα με οκτώ κομμάτια ή ένα μπέργκερ με τυρί και τηγανιτές πατάτες. Στη συνέχεια, προσδιορίστηκαν μεταβολικοί δείκτες που σχετίζονται με τη λειτουργία του ήπατος.