BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δείτε πώς η νηστεία μπορεί να ανεβάσει το ουρικό οξύ

Η νηστεία αποτελεί ένα τρόπο ώστε να πραγματοποιήσει κανείς μια φυσική διατροφική αποτοξίνωση, καθώς η απουσία ζωικών τοξινών και η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, νερού και πολλών αντιοξειδωτικών που πραγματοποιούνται κατά τη νηστεία, ενεργοποιούν τους μηχανισμόυς φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.
Ωστόσο η αυξημένη πρόσληψη θαλασσινών και κάποιων φυτικών τροφών όπως το σπανάκι, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάποια συγκεκριμένα άτομα, τα οποία έχουν υψηλό ουρικό οξύ.

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω των ούρων. Αποτελεί το βασικό προϊόν αποικοδόμησης των πουρινών, που είναι συστατικά του DNA του οργανισμού, αλλά περιέχονται και σε πολλά τρόφιμα. Η συσσώρευσή του στον οργανισμό, μια κατάσταση που ονομάζεται υπερουχιαιμία, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως βλάβες και πόνο στις αρθρώσεις, ουρική αρθρίτιδα (τη λεγόμενη ποδάγρα) ή και νεφρικές βλάβες.

Η αυξημένη διατροφική πρόσληψη πουρινών μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα. Και τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν παραπάνω, ιδίως τα θαλασσινά, περιέχουν υψηλά ποσά πουρινών.
Για το λόγο αυτό άτομα που έχουν υψηλό ουρικό οξύ θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση τροφών όπως τα θαλασσινά, τα σπαράγγια, το σπανάκι, τα φασόλια, οι φακές, ο αρακάς, τα μανιτάρια, καθώς επίσης και το αλκοόλ.



neadiatrofis.gr




H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget