BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τελειομανείς όσοι «τρώνε» τα νύχια τους

Το να «τρώει» κανείς τα νύχια του ή να τραβά τις τρίχες από τα μαλλιά του θεωρούνταν για καιρό ως ένα σημάδι νευρικότητας και άγχους.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα όμως, οι «κακές» αυτές συνήθειες θα μπορούσαν να αποτελούν ένα σημάδι… τελειομανίας.

Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή δεν αποτελεί ένδειξη άγχους.

Σε τεστ που έγιναν, οι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να αρχίσουν να δαγκώνουν τα νύχια τους, όταν απογοητεύονταν με κάτι ή αν είχαν βαρεθεί –συναισθήματα τα οποία έχουν συνδεθεί με την τελειομανία.
Οι λεγόμενες «body-focused repetitive behaviours» (BFRB) επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που εστιάζουν στο σώμα, περιλαμβάνουν το δάγκωμα των νυχιών, το τράβηγμα των μαλλιών και το τσίμπημα του δέρματος.
«Πιστεύουμε ότι όσοι εμφανίζουν αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να είναι τελειομανείς, κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να χαλαρώσουν και να φέρουν εις πέας διάφορα καθήκοντα σε ‘φυσιολογικούς ρυθμούς’» ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Kieron O’Connor.
«Κατά συνέπεια, είναι επιρρεπείς στην απογοήτευση, την ανυπομονησία και τη δυσαρέσκεια, όταν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ενώ βιώνουν και υψηλότερα επίπεδα πλήξης και ανίας» συνέχισε ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει μια ισχυρή «γνωστική συνιστώσα» σε αυτού του είδους τις δράσεις, οι οποίες συνήθως συνοδεύονται από τελειομανείς πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο οργανωμένος είναι κανείς.
«Παρά το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να προκαλέσουν σημαντική δυσφορία, φαίνεται επίσης ότι ικανοποιούν και ωθούν μια κάποια μορφή ανταμοιβής» είπε ακόμη ο καθηγητής.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry.

H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget