BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μειώστε τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μέσω της διατροφής σας

Η αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας απαιτεί συγκεκριμένους διατροφικούς χειρισμούς.
Αν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος όπως κόκκινα κρέατα (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι), αλλαντικά (ιδιαιτέρως πιο λιπαρά όπως το πλήρες ζαμπόν, το μπέικον, το σαλάμι αέρος), παχιά τυριά (ιδιαιτέρως κίτρινα), βούτυρο, γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη λιπαρών και γλυκά με πολλά λιπαρά και κρέμες γάλακτος με πλήρη λιπαρά.

Μειώστε επίσης την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε χοληστερίνη.
Ειδικότερα θα πρέπει να αποφεύγονται γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλά λιπαρά και να προτιμάτε αυτά με τα χαμηλά λιπαρά τα οποία έχουν τη μισή σχεδόν ποσότητα χοληστερίνης από τα πλήρη. Παράλληλα θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση σε κόκκινο κρέας, ενώ καλό είναι να ελέγχεται η κατανάλωση αυγών και θαλασσινών, όπως, μαλάκια και οστρακοειδή, γαρίδες, αστακός, καραβίδες, καλαμαράκια, μύδια, σουπιές.

Αντί όλων αυτών τρώτε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα κοτόπουλο και ψάρι, δύο με τρεις φορές όσπρια και λαδερά. Έχετε πάντα μία σαλάτα στο γεύμα σας. Τρώτε τουλάχιστον δύο φρούτα ημερησίως και ως σνακ επιλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια, ακόμη και κατεψυγμένα). Προσπαθήστε επίσης να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Το γεγονός αυτό μαζί με την αυξημένη κατανάλωση λιπαρών ψαριών (όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί κ.α.) θα βοηθήσουν να ανεβάσετε και λίγο την καλή HDL χοληστερίνη σας.

Τέλος, όσον αφορά τα υψηλά τριγλυκερίδια σίγουρα η μείωση της πρόσληψης λιπαρών και ιδιαιτέρως κορεσμένων, μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, πολλές φορές βασική αιτία ανόδου των τριγλυκεριδίων στη διατροφή σας, μπορεί να αποτελούν οι πολλοί υδατάνθρακες και ιδιαιτέρως οι λεγόμενοι απλοί. Ζάχαρη, μέλι, γλυκά, αναψυκτικά, αλλά και δευτερευόντως ψωμί, ρύζι, παξιμάδι, μακαρόνια, πατάτες, ζάχαρη, αλλά και το αλκοόλ μπορεί να ανεβάζουν τα τριγλυκερίδιά σας, για αυτό μειώστε τα όσο μπορείτε.

neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget