BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα ζώα μειώνουν το κοινωνικό άγχος σε παιδιά με αυτισμό

Τα παιδιά με αυτισμό, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασής τους, ζουν συχνά στο περιθώριο της ζωής, χωρίς να
ασχολούνται με δραστηριότητες δημοφιλείς μεταξύ των άλλων παιδιών. Νέα έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι το παιχνίδι με ινδικά χοιρίδια σε στρεσογόνες καταστάσεις ήταν χαλαρωτικό για παιδιά με αυτισμό.



Όσα έχουν κοντά τους ζώα, όπως γάτες, σκύλους ή ινδικά χοιρίδια, μπορεί να εμφανίσουν χαμηλότερο κοινωνικό άγχος, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Ίσως γιατί τα ζώα έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν τον άνθρωπο και κάνουν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται πιο ασφαλή και αποδεκτά.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μεθόδους, όσον αφορά στην αγωγή, που χρησιμοποιεί τα ζώα για να μπορέσουν τα παιδιά με αυτισμό να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς παιδιών με αυτισμό θα πρέπει να σπεύσουν στα pet shops για να πάρουν ένα κατοικίδιο για τα παιδιά τους. Χρειάζονται, όπως εξήγησε, περισσότερες έρευνες.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget